Vinales pred Silverstonom že obupal nad sanjami o zmagi

Avtor prispevka: , objavljeno 4. septembra 2016 .

Maverick Vinales se prihodnjo sezono seli k Yamahi, po vseh težavah v letošnji sezoni pa je obupal nad sanjami, da bo s Suzukijem kdaj zmagal. Toda Španec je bil na britanskih tleh po ponovljenem štartu za razred hitrejši od ostalih. Že v nekaj krogih dirke si je privozil veliko prednost in se zapisal v zgodovino, ko je Suzukiju privozil prvo zmago po devetih letih. To je bila tudi njegova prva zmaga v najvišjem razredu motociklizma, in prva Suzukijeva zmaga na suhi stezi po letu 2001.

Vinales je priznal, da se je že sprijaznil s tem, da bo moral na prvo zmago počakati tako dolgo, da bo sedel na Yamahin motocikel. “Občutek je neverjeten,” je dejal Španec. “Zagotovo je to najboljši dosežek v moji karieri. Dvomil sem, dami to lahko uspe že letos, bil sem prepričan, da mi bo uspelo šele prihodnjo sezono. Vesel sem tudi za svoje moštvo, saj so si zaslužili to zmago. Močno so se trudili in čeprav jih ob koncu sezone zapuščam, je to ena izmed najboljših daril, ki jim lahko podarim.”

Vianles je ocenil, da so k njegovi zmago botrovale hladnejše razmere na stezi, saj je Suzukijev motocikel letos imel ogromno težav v vročih pogojih in v zadnjih krogih dirk. Hladno vreme v Silverstonu pa mu je omogočilo, da zadnje gume ni prehitro uničil. “Danes je bilo zelo mrzlo, zato sem bil lahko tako hiter,” je pojasnil. “V petek smo se posvetili ravno temu, da motor nastavimo tako, da ne bo preveč obrabljal gum. Povrhu tega pa smo tudi v Brnu naredili korak v tej smeri. Imel sem dober občutek na motorju, lahko sem zaupal prednji gumi in lahko sem vozil z manj plina, kot na prejšnjih dirkah. Motor je bil zelo prizanesljiv do gum in upam, da bo tako tudi na drugih, bolj toplih dirkah.”

Foto: Suzuki