Vinales poudaril pomembnost novega vodje njegovega moštva

Avtor prispevka: , objavljeno 4. februarja 2019 .

Maverick Vinales je poudaril pomebnost novega vodje njegovega moštva Estebana Garcie. Ta mu namreč daje dodatno potrebno samozavest in zaupanje vase, kar naj bi bilo ključno pri dosegu želenega napreka v letošnji sezoni.

Garcia je v tej vlogi zamenjal Ramona Forcada, ki je funkcijo opravljal vse od prihoda španskega dirkača k Yamahi, v novi sezoni pa se bo pridružil njihovi satelitski ekipi Petronas SRT. Je pa Garcia že sodeloval z Vinalesom in sicer v njegovem obdobju v razredu Moto 3, nazadnje pa je vodja dela moštva Bradleya Smitha pri KTM-u. Z delom v novem okolju je že pričel na testiranjih v Jerezu.

“Upam, da bi bo lahko res pomagal,” je dejal Vinales na predstavitvi novega Yamahinega motocikla. “Esteban verjame vame in bo ključen pri tem, da bom lahko ostal miren in pokazal svoje kvalitete.”

“s tehničnega vidika je težko najti boljšega od Ramona. Pri Yamahi je preživel dolgo obdobje, zato je zanj zagotovo težko oditi, toda jaz sem iskal nekaj več, zaupanje, osebo s katero bom lahko bolj iskren.”

“Esteban je povsem drugačen karakter. Z njim bom lahko veliko bolje sodeloval. Prepričan sem, da bo bolje. Od njegovega prihoda sem veliko bolj samozavesten.”

Vinalesu se je na posezonskih testiranjih pridružil še en nov član, Julian Simon. Nekdanji svetovni prvak razreda do 125 kubičnih centimetrov je prevzel vlogo Wilca Zeelenberga, tudi ta se je preselil v moštvo Petronas SRT.

“V moštvo smo vključili tudi Simona, ki bo skrbel tudi za mojo psihološko pripravljenost, poleg tega pa podrobno analiziral moje vožnje in iskal možnosti za napredek,” je dodal Vinales.

“Z obema imam iz preteklosti že zelo dobre izkušnje. Sem takšen dirkač, ki v moštvu potrebuje zelo mirne ljudi in takšen sem tudi jaz do njih. Tako bom lahko iz sebe na stezi iztisnil še nekaj več. Prepričan sem, da mi z vsemi spremembami lahko uspe.”

Španski dirkač je imel v svojem obdobju pri Yamahi, odkar pred sezono 2017 prestopil iz Suzukija polno vzponov in padcev. V dveh sezonah je zbral štiri zmage, ob tem pa se nikoli resneje vključil v boj za naslov svetovnega prvaka.

O njegovem razhodu z Forcado, ki je Jorgeju Lorenzu pomagal do treh naslovov se je veliko pisalo. Moštvu mu je v nekem obdobju celo prepovedalo, da bi o tem javno govoril z mediji. Lin Jarvis, je na Yamahini predstavitvi motocikla izrazil upanje, da bosta Garcia in Simon prinesla mir in stabilnost v njegov del garaže.

“Verjamem, da bosta oba prinesla mir, stabilnost in boljše vzdušje v njegov del moštva.”

 

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish