Vinales: Potrebne so velike spremembe

Avtor prispevka: , objavljeno 16. marca 2018 .

Maverick Vinales, ki je lani slavil zmago na VN Katarja, je danes naletel na vrsto težav z Yamahinim motociklom M1. Španec pravi, da so se vrnile težave z elektroniko ter oprijemom zadnje gume. Španec že na testiranjih na stezi Losail ni našel solidnih nastavitev motocikla, stanje pa si ni izboljšalo niti kljub dvema tednoma. Današnja treninga je končal na enajstem mestu, kar pomeni, da se bo moral na jutrišnjih kvalifikacijah boriti za vstop v hitrejšo kvalifikacijsko skupino.

Do najhitrejšega Andree Doviziosa mu manjka še več kot osem desetink sekunde, hitrejša od njega pa sta tudi moštveni kolega Valentino Rossi in dirkač poltovarniškega moštva Yamahe, Tech 3, Johann Zarco.

“Bilo je kot na testiranjih,” je povedal Vinales. “Čaka nas veliko dela, saj nisem našel pravega občutka na motociklu.Težave so enake in tako tudi vemo, na katera področja se moramo osredotočiti. Izgubili smo veliko oprijema na zadnji gumi, kar pa povzroča težave tudi na prednji gumi. Do jutri bomo morali narediti veliko spremembo in poizkusiti z drugimi rešitvami.”

Vinales je od lanske sezone prilagodil svoj slog vožnje, tako da je vožnja prilagojene šasije iz sezone 2016 nekoliko bolj gladka, toda glavna težava se še vedno skriva v elektroniki. “Uporabljam šasijo iz sezone 2016, z nekaj spremembami, tako da je precej podobna, kot predlani,” je pojasnil. “Mislim, da težava ni v šasiji, temveč v elektroniki. Čaka nas veliko dela. Moramo izboljšati oprijem na zadnjem delu motocikla, kar je zelo pomembno predvsem za dirko. Dal sem vse od sebe in težave poskušam omiliti z nežnejšim slogom vožnje. To mi gre veliko bolje kot lani, ko sem bil bolj agresiven. Dejstvo pa je, da moramo motocikel precej izboljšati.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish