Vinales podpisal novo pogodbo z Yamaho do sezone 2022

Avtor prispevka: , objavljeno 28. januarja 2020 .

Yamaha je potrdila, da je Maverick Vinales z njimi podpisal novo pogodbo, ki poteče ob koncu sezone 2022. Španec se je Yamahi pridružil v sezoni 2017, ko je zapustil Suzuki, do zdaj pa je zmagal na šestih dirkah, od tega dvakrat lani.

Razlog za nekoliko presenetljiv trenutek nove pogodbe je Vinales pripisal temu, da si želi letos voziti brez da bi se obremenjeval s prihodnostjo. “Zame je bilo zelo pomembno, da vprašanje pogodbe rešimo pred začetkom sezone, saj sem zelo motiviran in se želim popolnoma osredotočiti na sezono 2020,” je povedal Vinales, katerega so nekatere govorice povezovale s prestopom k Ducatiju. “Ni bilo nikakršnega razloga, da ne bi ostal pri Yamahi, saj imam tu veliko podporo in čisto svojo ekipo, kar zares potrebujem. Naš cilj je, da osvojimo naslov svetovnega prvaka,” je dodal.

Napoved nove pogodbe pa zdaj v središče pozornosti postavlja Vinalesovega moštvenega kolega Valentina Rossija. Ta ni izključil možnosti prestopa v moštvo Petronas SRT, če bi zanj zmanjkalo prostora v tovarniški ekipi, pred odločitvijo pa najprej želi odpeljati nekaj dirk.

Z odločitvijo pa bo morda moral pohiteti, saj naj bi Ducati že začel snubiti Fabia Quartararoja, novinca lanske sezone, ki je navdušil na Yamahinem motociklu moštva SRT.