Vinales po uspešnih testiranjih že nestrpno pričakuje začetek nove sezone

Avtor prispevka: , objavljeno 26. februarja 2020 .

Maverick Vinales po zanj vzpodbudnih predsezonskih testiranjih že nestrpno pričakuje začetek letošnje sezone.

Dirkač Yamahe se tako optimistično podaja v novo sezono potem, ko je dobil zadnji dan testiranj v Katarju, poleg tega pa je bil med najkonkurenčnejšimi pri simulaciji dirke. Prvič se je letos tako zgodilo, da je Vinales testni dan zaključil kot najhitrejši. Španec sicer v Katarju ni opravil celotne simulacije dirke kot sta to storila denimo dirkača moštva Petronas. Kljub temu pa je bil njegov ritem tudi po več odpeljanih krogih še vedno med boljšimi.

Večkrat se je tako osredotočil na opravljanje desetih krogov, na katerih je bil njegov ritem za nekaj desetink boljši od Fabia Quartararoja. Poleg tega pa naj ne bi imel težav z obrabo pnevmatik, ki so pestile njegovega moštvenega kolega Valentina Rossija.

“Danes je za nami je zelo dober dan. Veliko dela smo posvetili vožnji z obrabljeno pnevmatiko, ko so bile razmere nekoliko zahtevnejše,” je ob koncu testiranj v Katarju novinarjem zaupal Vinales.

“Čim bolj smo se želeli prilagoditi tistim najzahtevnejšim razmeram, ki se pojavijo na dirki. Želel sem tako ugotoviti kaj je potrebno storiti, ko razmere na stezi niso idealne. Zelo sem zadovoljen s potekom letošnjih testiranj. Moštvo dela v pravi smeri. Po šestih dneh testiranj se na motociklu počutim zelo dobro. Storili smo korak v pravo smer, kljub temu pa nas čaka še nekaj dela, saj to še ni dovolj.”

“Zadnje tri dni sem zares užival na motociklu. Pred nami je še dober teden do prve dirke in že nestrpno pričakujem petek in pa potem nedeljo, ko bomo ponovno stali na štartni vrsti.”