Vinales: Odločitev o podaljšanju pogodbe ni bila lahka

Avtor prispevka: , objavljeno 6. februarja 2020 .

Maverick Vinales je priznal, da odločitev o podaljšanju pogodbe z Yamaho še za dve sezoni ni bila najbolj enostavna. Kljub temu pa naj bi nekatere spremembe znotraj moštva pripeljale do tega, da je postal zadovoljnejši in se tako odločil za podaljšanje. Španec, ki bo tako del moštva iz Iwate vsaj še do konca sezone 2022 ima sedaj občutek, da ima ob sebi ljudi, ki si jih je sam najbolj želel kar naj bi bil zelo pomemben razlog za nadaljevanja sodelovanja.

“Ni bilo lahko, saj sem želel z Yamaho najprej razčistiti nekatere stvari s katerimi v zadnjem letu nisem bil zadovoljen. Pomembno je da imam ob sebi ljudi, ki jih želim in ki vedo kaj potrebujem. Tega v prejšnji letih nikoli nisem imel. Zato se sedaj počutim veliko bolje pripravljenega. Odkar smo pojasnili in uredili te stvari se počutim zelo dobro. V zadnjem mesecu sem začutil veliko podporo s strani celotnega moštva,” je pojasnil Španec na današnji predstavitvi motocikla.

“Nekoliko sem spremenil tudi svojo miselnost. Bilo je zahtevno obdobje, toda menim, da smo sedaj ustvarili zelo močno ekipo, kar je imelo velik vpliv na mojo odločitev. V moštvu se je ustvarilo izjemno vzdušje, česar nisem želel podreti. Poleg tega ponovno uživam v tem kar počnem. To pa je tudi najpomembnejše in glavni razlog, da sem ostal.”

Vinales si v letošnji sezoni zagotovo želi osvojitve naslova za kar pa bo moral kot sam pravi dirke pogosteje pričeti iz prve štartne vrste. Pri Michelinu so za letošnjo sezono pripravili novo pnevmatiko, ki naj bi po mnenju nekdanjega Yamahinega dirkača Bradleya Smitha ustrezala motociklu M1.

“Ta sprememba naj bi prinesla veliko pozitivnega. Več oprijema zagotavlja boljše pospeševanje in višjo končno hitrost. Za nas bo to bolje predvsem v prvih krogih dirke, da bo oprijem bolj konstanten,” je še dodal Španec.