VINALES: obstaja možnost za “odhod” od Yamahe

Avtor prispevka: , objavljeno 27. junija 2021 .

Maverick Vinales ima sklenjeno pogodbo z Yamaho do konca sezone 2022, vendar obstaja možnost za predčasno prekinitev in odhod Španca že po koncu letošnje sezone. Kot možnost prestopa ostaja moštvo Aprilije, vendar Vinales to možnost zavrača.

Moštvo Yamahe in Maverick Vinales iščeta sporazum za predčasno prekinitev pogodbe. Vinalesu se zdi izredno nespoštljiv odziv na dirko v Nemčiji, kjer je končal na zadnjem mestu. Yamaha tudi ni zadovoljna z letošnjimi rezultati, saj njegov moštveni kolega Fabio Quartararo močno vodi v skupnem seštevku Španec pa ne dosega rezultatov, katerih se pričakuje od njega. Po dirki v Assenu je Vinales priznal, da že od začetka sezone razmišlja o odhodu iz ekipe Yamahe. “Ne ni res,” je odgovoril na vprašanje ali odhaja k ekipi Aprilije.

“Zdaj pa gremo na poletni odmor in bomo videli. Seveda je to možnost za odhod od Yamahe, o tem razmišljam že od začetka sezone, ker ne morem pokazati svojega celotnega potenciala,” je še povedal o svojem morebitnem odhodu Vinales.

“Trenutno je težko. Ko pridem dirkati, samo pomislim, kakšen problem bom imel na tej dirki? To je problem,” je še dodal Španec. 

Dirko v Assenu je sicer končal na izrednem drugem mestu. S tem je dosegel druge stopničke po uvodni zmagi v začetku sezone.

“Na začetku ne vem, zakaj je sklopka zgorela, nato pa ni bilo mogoče priti mimo Nakagamija. Težava našega motorja je, da je težko prehitevati, zato sem se odločil, da se bom bolj posvetil da bo imel dober ritem. Na koncu dirke nisem imel več možnosti da bi ujel Fabia. Ni bila slaba dirka. Začel sem z mehko gumo, saj sem vedel da imam dober tempo v drugi polovici dirke in mislil sem, da lahko naredim še nekaj več. Preveč sem izgubil za Nakagamijem in Bagnaio. Slab start je bil posledica, da se nisem mogel boriti za zmago,” je dejal Maverick Vinales.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish