Vinales: Nov okvir motorja mi ne odgovarja

Avtor prispevka: , objavljeno 29. junija 2017 .

Maverick Vinales je pojasnil, da mu nov okvir, ki ga je Yamaha pripravila za dirko v Assnu, ne odgovarja, saj ne dopušča agresivne vožnje. Španec je prevladoval na zimskih testiranjih ter nato zmagal na prvih dveh dirkah sezone, zatem pa je njegova forma začela močno nihati, pri čemer je do zdaj že dvakrat padel in odstopil z dirke v Argentini in Assnu.
“Nov okvir, ki smo ga uporabljali v Assnu skriva veliko potenciala, toda ne odgovarja najbolj mojemu slogu vožnje, saj vozim zelo agresivno,” je pojasnil Vinales, ki v točkovanju prvenstva za vodilnim Andreo Doviziosom zdaj zaostaja za štiri točke.

“Okvir, s katerim sem dirkal v prvem delu sezone, mi je dajal boljši občutek in sem lahko dirkal bolj samozavestno, še posebej je bil zelo stabilen pri hitrih menjavah smeri in sunkovitih pospeševanjih. Z novim okvirjem imamo več možnosti za izboljšanje, zato se moramo pred nadaljevanjem sezone pravilno odločiti glede tega, kateri okvir bomo uporabljali,” je dejal. Po dirki je dejal, da je bil njegov padec v Assnu najbolj čuden, a po podrobnem pregledu je ugotovil, da je preprosto prehitro poskušal zamenjati smer pri tem pa je imel preveč odprt plin. “Bil sem preveč agresiven, saj sem želel hitro nadoknaditi zaostanek, saj je hitro zmanjkovalo krogov,” je pojasnil. “Motocikel se je rahlo postavil na zadnje kolo, zato motocikel ni imel pravega ravnotežja, ko sem poskušal zamenjati smer. Še nikoli nisem padel v šikani, še posebej ne na izhodu. Toda te stvari se lahko zgodijo iz njih pa se moram naučiti in naučil sem se, kar mi je najbolj pomembno,” je še dodal.

Prav nasprotne občutke pa ima z novim okvirjem Valentino Rossi, ki bo tudi v Nemčiji ta konec tedna preizkusil oba okvirja, čeprav bo za dirko uporabil novejšo – tisto, s katero je zmagal v Assnu. “Na dirki bom uporabil novo različico okvirja, saj se na njem počutim bolje. Toda kljub temu moramo preizkusiti tudi staro, tako da lahko naredimo primerjavo in smo lahko pripravljeni na takšne pogoje,” je pojasnil Rossi, ki pa bi se ob morebitni menjavi motocikla sredi dirke znašel v težavah, saj bi moral presedlati na staro šasijo. Yamaha je zaradi časovne stiske namreč dirkačema pripravila le po eno novo šasijo za vsakega.

Foto: Yamaha