Vinales: Nimam motivacije

Avtor prispevka: , objavljeno 26. septembra 2018 .

Razočarani Maverick Vinales je dejal, da je dirka v Aragoniji pokazala, da so v zadnjem obdobju storili korak nazaj. Yamaha je tako v Misanu kot Aragoniji opravila privatna testiranja. Vinales je v Misanu na kvalifikacijah osvojil tretje mesto, dirka pa je bila spet razočaranje, kot celotni vikend v Aragonu., kjer sta z Valentinom Rossijem osvojila osmo oziroma deseto mesto. Po dirki je bil Španec razumljivo zelo razočaran in dejal, da je Yamaha še v slabšem stanju kot je bila prej, testiranja pa so ustvarila le lažna pričakovanja.

“Izgubili smo vse svoje cilje, ne vemo za kaj se borimo. Občutek na motociklu je zelo slab. Sedaj je na vrsti azijska turneja in upam, da ta čim prej mine. Trenutno nimam nobene motivacije. Ta vikend in v Misanu sem se zelo trudil. Na testu sem tu naredil 100 krogov, prav tako v Misanu, pa smo očitno stopili korak nazaj in ne naprej.”
“Zame je bila to najslabša dirka z Yamaho, še nikoli se nisem tako slabo počutil na motociklu. Ne vem kaj točno je narobe, na vseh področjih smo slabi. Primerjal sem se z satelitskimi motocikli in tudi ti so bili boljši od mene. Najbolje bi bilo, da testov sploh ne bi opravili, saj so nam dali le lažna pričakovanja.”

Vinales je na kvalifikacijah v Aragonu osvojil enajsto mesto, vendar nato dobil kazen treh štartnih mest zaradi oviranja Bradleya Smitha. Na začetku dirke je zdrsnil na devetnajsto mesto ter se do konca dirke prebil do desetega mesta, 22,4 sekunde za Marcom Marquezom.

“Na četrtem prostem treningu sem se počutil zelo dobro, toda v dirki je bil motocikel slab tako kot vedno. Poizkušal sem dohiteti Valentina, toda vozil sem preagresivno in uničil pnevmatike.”

Cilj španskega dirkača na naslednjih dirkah bo neposredna urstitev v drugi del kvalifikacij, kar mu dvakrat na zadnjih petih dirkah ni uspelo.

“Prvi cilj je neposredna uvrstitev v Q2, nato bom razmišljal o dirki. Ne morem priti na dirkslišče in misliti, da lahko zmagam. To ni res. Tako si ustvarim samo lažna pričakovanja. Zavedati se moram trenutnega položaja in poizkušati izboljšati motocikel.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish