Vinales ni verjel, da je mogoč tak sanjski začetek sezone

Avtor prispevka: , objavljeno 11. aprila 2017 .

Maverick Vinales je po drugi zaporedni zmagi, na prav toliko dirkah letošnje sezone, povedal da kljub prevladi na zimskih testiranjih ni niti sanjal, da bo sezono začel na tak način. Dirkač Yamahe je po zmagi v Katarju, v nedeljo v Argentini v svojo statistiko dodal še tretjo zmago v karieri, potem ko je Marc Marquez kot vodilni na dirki padel in odstopil. Španec s 50 točkami v točkovanju svetovnega prvenstva vodi za 14 točk pred moštvenim kolegom Valentinom Rossijem.

“Težko je verjeti, da je mogoče tako začeti sezono,” je povedal Vinales, ki je prvi po letu 1990 Yamahi privozil zmagi na prvih dveh dirkah sezone. “Če bi mi nekdo lani povedal, da bom letos zmagal v Argentini, bi mu odvrnil da to ni mogoče. Tu sem odpeljal tri dirke, od tega pa dve končal na tleh. Zaporedni zmagi sta neverjetni, zato nam dajeta veliko motivacije. Ostati moramo na pravi poti, ostati moramo motivirani in trdo delati še naprej. Počutim se izredno dobro, ko lahko vozim kakor hočem, imam lahko zelo dober ritem. Tako moramo nadaljevati tudi na naslednjih dirkah. Vsi v moštvu so motivirani, kakor sem tudi sam. Pri Yamahi so dobro opravili svoje delo. Iz dirke v dirko se počutim močnejšega, zato sem zadovoljen in vesel,” je dejal 22-letni Španec, ki je priznal, da je dal vse od sebe, da bi lovil Marqueza, preden je ta padel.

“Dirko sem začel solidno, hitro sem našel pot mimo nekaterih dirkačev in kmalu sem ujel Crutchlowa,” se spominja Vinales, ki je dirko v Argentini začel s šestega mesta. “Cala pa je bilo težko prehiteti, saj je izvrsten na zaviranjih. Ko sem uspel priti mimo, sem vedel, da moram ujeti Marca, ki je bil zelo hiter. Dal sem vse od sebe, ko pa je padel, sem našel bolj umirjen ritem in ga držal do konca dirke,” je še dodal vodilni v svetovnem prvenstvu.

Foto: Yamaha

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish