Vinales: Nemogoče je zmanjšati zaostanek za Mirom s trenutno Yamaho

Avtor prispevka: , objavljeno 27. oktobra 2020 .

Maverick Vinales je v zadnjih dirkah dosegel rezultate, ki so močno pod njegovimi pričakovanji. S trenutnim motorjem Yamahe je skoraj nemogoče “zmanjšati” zaostanek za vodilnim v skupnem seštevku Joanom Mirom.

Španec prikaže dobro formo na vseh treningih, kjer je vedno med najboljšimi. Tudi kvalifikacije zanj niso slabe, vendar ko pride nedelja in je čas za dirko velikokrat po slabem štartu izgubi svoj ritem in ga išče skozi celotno dirko. Svoj ritem pridobi šele proti koncu dirke, kjer pa je že prepozno za odmevnejši rezultat. Motocikel se po njegovem mnenju od februarskih testiranj ni nič izboljšal med tem, ko so nekateri tekmeci naredili določen napredek. V Valencii, ki bolj ustreza Yamahinim motociklom, pričakuje, da se bo vrnil v boj za naslov prvaka.

“Suzuki je trenutno na višji ravni, lahko le molim, da bomo imeli v Valencii dobro pripravljen motor, dober štart na nedeljski dirki, da bomo poskušali zmagati,” pravi Vinales.

“Trudil se bom biti, kar se da hiter na progi in podati informacije mehanikom v bokse, da lahko čim bolje pripravijo motor. Proti Suzukiju izgubljamo predvsem v ovinkih, saj so na splošno hitrejši v zavojih in ne drsijo z idealne linije. Tega ne morem nadoknaditi zgolj z odpiranjem plina. Imamo nekaj zamisli, toda težko bomo izboljšali motor, na katerem ni bilo nobenih izboljšav od testiranj v Maleziji.”

“Med dirko sem izgubil veliko oprijema z mehkejšo gumo in imel sem velike probleme pri zavijanju. Iz dirke sem odnesel še dokaj dober rezultat glede na to kakšen oprijem sem imel. Nisem zadovoljen, zadovoljen sem lahko samo s tem, da se dirko končal pred Fabiom Quartararojem,” pravi Vinales.

Zaostanek Vinalesa za vodilnim Mirom je 19 točk, kar pomeni skoraj eno dirko. Do konca sezone je na voljo še skupno 75 točk in Španec bo moral hitro začeti manjšati zaostanek, če bo želel dohiteti Joana Mira.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish