Vinales ne prevzema krivde za “čuden” padec

Avtor prispevka: , objavljeno 24. aprila 2017 .

Maverick Vinales je dejal, da takšnega padca, kot ga je doživel na dirki v Austinu, ni doživel še nikoli, kriva pa naj ne bi bila njegova napaka.

Vinales je pred dirko, po dveh zmagah vodil s 14 točkami prednosti, v Teksasu pa je v drugem krogu vozil na četrtem mestu in padel zaradi, po njegovem mnenju, nekonstantnih gum.

“Nesreče nisem mogel preprečiti,” je prepričan Španec. “Vem da se gume niso obnašale tako, kot na ogrevanjih pred dirko, saj sem v začetku drugega kroga v levem ovinku začutil, da nekaj ni vredu.

Zelo sem razočaran, saj smo se močno trudili, nato pa smo naleteli na gumo, ki ni nudila enake količine oprijema, kot zjutraj. Padel sem, ko sem vozil točno tako, kot zjutraj. Če bi padel, ko bi vozil kroge s časom 2 minuti, 4 sekunde ali ko bi se boril z Marquezom za zmago, bi vedel, da je bila napaka moja. Tako pa smo izgubili točke za prazen nič.

Na drugih stezah sem vozil precej bolj na polno, pa nisem padel, zato se mi zdi čudno. Nikoli v karieri nisem padel na tak način. To me v bistvu pomirja, saj vem, da ni bila moja napaka.”

Mladi Španec pa je vseeno priznal, da je bil odstop na dirki hud udarec njegovemu boju za naslov prvaka, toda pristopa ne bo spremenil: “Sezono bom še naprej jemal dirko po dirko. Še naprej bom dajal vse od sebe. Seveda nas je napaka veliko stala, toda vem, da mi lahko uspe. Z Marcom sva vozila z drugačnim ritmom kot ostali in zavedam se, da se lahko borim z njim.”