VINALES ne bo dirkal niti na dirki MOTOGP za VN Velike Britanije, DIXON do debija

Avtor prispevka: , objavljeno 18. avgusta 2021 .

Maverick Vinales bo tudi prihodnji konec tedna v Silverstonu karavano MotoGP spremljal le od daleč, saj mu Yamaha ne dovoli nastopa na dirki za veliko nagrado Velike Britanije.

Španec je bil suspendiran pred drugo dirko v Avstriji, saj naj bi na prvi poskušal pokvariti motocikel, očitno pa ni zaleglo niti njegovo opravičilo Yamahi. Vinales je v ponedeljek podpisal pogodbo z Aprilio, na dirki v Silverstonu pa ga bo nadomeščal testni dirkač Yamahe, Cal Crutchlow, ki bo tako vsaj na eni dirki moštevni kolega Fabia Quartararoja.

Crutchlow je na dirkah v Avstriji v moštvu Petronas SRT nadomeščal poškodovanega Franca Morbidellija, Italijana pa bo v Britaniji zamenjal dirkač ekipe SRT razreda Moto2, Jake Dixon, ki bo tako v MotoGP premierno nastopil pred domačimi gledalci.

Moštvo SRT bo mladega Britanca tekom dirkaškega konca tedna ocenilo za morebitno stalno pogodbo za sezono 2022.

Kar se Vinalesa tiče, za zdaj ni jasno, ali bo Vinales letos še sploh kdaj dirkal na Yamahi ali ne, praktično neverjetno pa je pričakovati, da bi Yamaha s Špancem predčasno prekinila pogodbo in mu dovolila že letos nastopiti za Aprilio.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj