Vinales: Napredek na Tajskem ni bil slučajen

Avtor prispevka: , objavljeno 19. oktobra 2018 .

Maverick Vinales je po prvih dveh prostih treningih v Montegiju dejal, da napredek, ki ga je Yamaha pokazal na prejšnji dirki ni bil le slučajen. Španec je na prvem treningu končal na petem mestu 0,282 sekunde za Andreo Doviziosom. Zaradi mokre steze na drugem prostem treningu pa dirkačema tovarniške Yamahe ni uspelo izboljšati časa. Kljub temu, je Vinales priznal. da je prvi trening dokazal, da dober dirkaški vikend na Tajskem, kjer sta z Rossijem dirko končala kot tretji in četri ni bil zgolj slučajen.

“Na Tajskem smo pokazali napredek, to je bilo jasno vidno. Takoj, ko sem se privadil na stezo sem se na motociklu počutil zelo dobro. Od takrat naprej je vse potekalo zelo dobro. Zelo sem zadovoljen z napredkom na prejšnji dirki, sedaj mormao samo tako nadaljevati naprej. Glavna sprememba se je zgodila v razporeditvi teže. Pomembno je, da smo danes vozili tudi na mokri stezi. Želel sem odpeljati čim več krogov.”

Rossi po današnjem dnevu ni bil tako zadovoljen kot Vinales, saj zaradi razmer na drugem treningu v moštvu ne vedo, kako hitri dejansko so.

“Vesel sem, če ima prav. Rad vidim, da je Maverick optimističen, toda jaz bom raje bolj previden z napovedmi. Drugi trening je zelo pomemben, toda mi danes po suhem nismo vozili. Počakati moramo do jutri, takrat bomo vedeli kako hitri smo.”

Na vprašanje ali meni, da Maverick nekoliko preveč optimističen po enem samem treningu je odgovoril:

“Mislim, da je temu tako. Ima drugačen karakter od mene in še vedno je zelo mlad. Kot izkušen dirkač vem, da se lahko stvari zelo spremenijo že v enem tednu, včasih celo iz sobote do nedelje. Najbolje je ostati osredotočen in to dokazati.”

Dirkača Yamahe sta na drugem treningu ves čas uporabljala pnevnmatike za mokro stezo, kljub temu, da so je bila steza že precej suha in bi lahko uporabili pnevmatike za suho stezo. Rossi je poudaril, da so se v moštvu odločili preizkusiti nove nastavitve susšenje steze pa ni pokvarilo njihovega načrta.

“Zagotovo so občutki motociklu povsem drugačni v vožnji po suhem kot po mokrem. Imeli smo načrt in spremenljive razmere nam tega niso preprečile. Občutek na motociklu je bil precej dober, toda počakati moramo, da vidimo kako dobri smo po suhem.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish