Vinales najhitrejši dirkač prvih testiranj

Avtor prispevka: , objavljeno 16. novembra 2016 .

Maverick Vinales je na Yamahinem motociklu tudi drugi in zadnji dan testiranj v Valenciji postavil najhitrejši čas. Španec je bil 0.196 sekunde hitrejši od aktualnega svetovnega prvaka Marca Marqueza.

Tretji je bil Andrea Dovizioso z Ducatijem. Italijan je bil desetinko in pol hitrejši od nekdanjega moštvenega kolega Andree Iannoneja, ki bo prihodnjo sezono dirkal za Suzuki.

Peti čas je postavil Dani Pedrosa, ki je bil dve stotinki sekunde hitrejši od Cala Crutchlowa. Valentino Rossi je po včerajšnjem padcu, dan končal s sedmim časom. Bil je 0.734 sekunde počasnejši od moštvenega kolega vinalesa, Italijan pa je postavil enak čas kot Crutchlow.

Osmi je bil Jorge Lorenzo, ki je danes dirkal z Ducatijevim motociklom za sezono 2017. Španec je bil 0.035 sekunde slabši od Rossija, prvo deseterico pa sta zaključila Aleix Espargaro, ter Jonas Folger.

Testni dan sta zaznamovala padca Suzukijevih dirkačev, novinca Alexa Rinsa ter njegovega moštvenega kolega Iannoneja. Rins si je pri padcu v dvanajstem ovinku poškodoval dve vretenci, Iannone pa je poškodoval ograjo in poskrbel za prekinitev testiranj.

Foto: Yamaha