Vinales mora na vsaki dirki premagati Rossija

Avtor prispevka: , objavljeno 15. januarja 2019 .

Trikratni motociklistični svetovni prvak Wayne Rainey meni, da bi moral Maverick Vinales na vsaki dirki ciljati na to, da premaga moštvenega kolega Valentina Rossija. Vinales bo letos vozil svojo tretjo sezono za Yamaho, do zdaj pa je uspel zmagati na štirih dirkah. Čeprav je bil v sezoni 2017 uspešnejši od Rossija, kar se tiče točk, je lani le teh zbral manj od Italijana. Rainey zato pravi, da ga je Vinales nekoliko razočaral, vendar meni, da se lahko mladi Španec v letošnji sezoni bori za naslov svetovnega prvaka, če mu Yamaha ponudi dober motocikel.

“Iskreno povedano sem od Mavericka pričakoval več,” je dejal Američan, svetovni prvak v sezonah 1990, 1991 ter 1992. “Mislil sem, da bo malce bolj konstanten, toda to le pomeni, da je še mlad in da se še vedno uči. Zaradi teh težkih sezon bo močnejši, ko bo končno pripravljen za naslov prvaka. Mislim, da bo to že letos, če Yamaha izdela dober motocikel. Zelo hiter je, zelo samozavesten, kadar mu stvari tečejo po načrtih. Težave ima, kadar izbere napačne nastavitve, takrat motor vozi na silo. V tem pogledu je Rossi zelo dober. Če motor ni povsem optimalno nastavljen vseeno pelje hitro. Tu je Maverick šibek, vendar mislim, da je prišel trenutek, ko se bo moral izkazati. Moral bo začeti premagovati Rossija na vsaki dirki.”

Še ena Vinalesova šibka točka so štarti. Tam pogosto izgubi nekaj mest, potem pa jih le s težavo pridobi nazaj. Rainey meni, da bo moral odpraviti šibke točke, če se želi letos boriti za naslov prvaka. “Maverick je šibek v prvem delu dirke, prvih pet krogov dirke pa je lahko ključnih. Zato se bo moral izboljšati v tem delu, izboljšal pa se bo z izkušnjami. Bomo videli, če bo letos na tem področju boljši, saj če mu to uspe, bo precej bolj nevaren v boju za naslov prvaka.

 

KOLEDAR VALENTINO ROSSI 2019 ZDAJ 10% CENEJE!

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish