Vinales Marqueza obtožil namernega trčenja

Avtor prispevka: , objavljeno 1. julija 2017 .

Maverick Vinales je na trčenje z aktualnim svetovnim prvakom Marcom Maruqezom dejal, da je šlo za namerno dejanje s strani dirkača Honde, ter da mu je zdaj jasno, kje so meje.

Vinales je kvalifikacije končal šele na enajstem mestu, potem ko se je že na prostih treningih v dežju ubadal s težavami. Dirkač Yamahe je Marqueza prehitel v drugem ovinku, ta pa mu je uslugo vrnil v naslednjem ovinku, pri čemer sta dirkača trčila. “To si bom zapomnil,” je opozoril Vinales, “Če mu bom v bodoče to moral storiti, potem bom to storil brez pomisleka. Preprosto bom naredil to,” je dejal, še bolj pa je bil zgovoren v pogovoru s španskimi mediji: “Marc se je ustavil sredi prvega ovinka in potem se je dva ovinka kasneje naslonil na moj motocikel. Težko bi kaj takega storil ne namerno. Bilo je skrbno načrtovano, toda zapomnil si bom to potezo in jo uporabil, ko bo treba. Zdaj mi je jasno, kje so meje. Marc je na izhodu iz drugega ovinka želel zavirati z mojim motociklom in me izriniti. Če me poskuša izživcirati, mu to ne bo uspelo,” je še dodal 22-letni Vinales,ki je pojasnil, da gre slabo kvalifikacijsko formo pripisati težavam, ki jih ima s svojo Yamaho pri pospeševanju iz ovinkov, kjer zadnje kolo močno zdrsuje. “Na mokri stezi imamo veliko težav,” je pojasnil.

“Ko sem vozil za Danijem (Pedroso) sem videl, da smo dobri na zaviranjih in na vstopu v ovinke, toda takoj, ko začnemo pospeševati izgubimo veliko. Še posebej od 0 do 100km/h smo zelo počasni, kar je zelo čudno, saj je na suhi stezi situacija povsem drugačna. Enake težave smo imeli že v Assnu in Argentini, to je pač naša težava, katero moramo rešiti. Elektronika na našem motociklu ne deluje dobro.” Španec pa na suhi stezi ne kaže nobenih težav, zato verjame, da lahko, če bo dirka potekala na suhi stezi, poseže po visoki uvrstitvi. “Na suhi stezi imam zelo dober občutek in mislim, da je naš motocikel zelo močan. Še vedno se moramo izboljšati v drugem sektorju, vendar gre tam bolj za mojo dirkaško linijo, zato mislim, da imamo jutri, če bo dirka suha, dober potencial.”

 

Foto: Yamaha

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish