Vinales; Marquez me ni oviral

Avtor prispevka: , objavljeno 29. maja 2021 .

Maverick Vinales je po kvalifikacijah za VN Italije, katere je končal v prvem delu in bo dirko začel s trinajstega mesta, dejal, da ga taktika Marca Marqueza ni motila in da ga Španec ni oviral.

Marquez je Vinalesu sledil v obeh hitrih krogih v prvem delu kvalifikacij, zaradi česar je bil dirkač Yamahe vidno jezen. Dirkač Honde je napredoval v Q2, Vinales pa je izpadel, a za to ne krivi tekmeca, temveč je priznal, da preprosto ni bil dovolj hiter.

Šef Yamahe, Massimo Meregalli je Marquezovo potezo označil za nešportno, Vinales pa se ni želel spuščati v komentarje. “Nimam kaj reči, drugega kot to, da enostavno nismo bili dovolj hitri. Po pravici povedano, po prvem treningu nisem našel pravega občutka. Nazadovali smo, namesto da bi se izboljšali. Torej, brez izgovorov. Bili smo počasni in to je vse. Bil sem dovolj osredotočen in odpeljal dober krog, ki pa ni bil dovolj dober. Marquez me ni oviral. Vedel sem, da je za mano, vedel pa sem tudi, da bi lahko napredoval v Q2, če bi odpeljal dober krog, to pa mi ni uspelo. Marc me ni oviral, svoje karte je odigral zelo dobro. Jutri je nov dan, je dodal Vinales, ki je še dodal, da je zadnji poizkus prekinil. “Upočasnil sem, saj sem odpeljal slab tretji sektor. V četrtem sektorju sem izgubil tri desetinke in bil sem prepričan, da sem počasnejši, kot v prejšnjem krogu, zato sem namerno zapeljal z linije, da bi začel še en krog, toda zmanjkalo mi je časa.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish