Vinales: Lorenzo naj ne sodi, on je pomagal Iannoneju

Avtor prispevka: , objavljeno 21. maja 2016 .

Maverick Vinales je burno reagiral na izjavo Jorgeja Lorenza, ki je njega in Valentina Rossija obtožil sodelovanja, oziroma načrtovanja vožnje v zavetrju, s katero sta se uvrstila na prvi dve mesti. Lorenzo je trdil, da Rossi dirke ne bi začel s prvega mesta, če ne bi v zadnjem poizkusu vozil v zavetrju Vinalesa. Toda Vinales je udaril nazaj in dejal, da je Lorenzo na enak način sodeloval z Ducatijevim dirkačem Andreo Iannonejem.

“Lorenzo naj bo tiho, saj je kvalifikacije načrtoval z Iannonejem, ki je svoje kroge postavil v njegovem zavetrju,” je dejal dirkač Suzukija. “Rossi mi je ukradel najboljši štartni položaj, a treba je priznati, da je odlično opravil svoje delo.”

Lorenzo je v pogovoru za španske medije taktiziranje Rossija in Vinalesa označil za “prepisovanje pri testu v šoli.”

“Po mojem mnenju je vožnja v zavetrju isto, kot če bi v šoli pri testu prepisoval,” je povedal. “Ne le, da raje vozim sam in se tako lažje osredotočim, ampak takšno razmišljanje ni najboljše, saj se zanašaš na drugega dirkača, da izboljšaš svoj krog. Ampak hej, pravila to dopuščajo. Če sta si s tem ustvarila prednost, naj jo kar imata. Točke se delijo jutri,” je opozoril aktualni prvak.

Foto: Suzuki