Vinales “kopiral” Rossijeve nastavitve

Avtor prispevka: , objavljeno 7. avgusta 2017 .

Maverick Vinales je dejal, da je do stopničk na VN Češke prišel, ker je svoj motocikel nastavil tako, kot njegov moštveni kolega Valentino Rossi. Po težavah na kvalifikacijah je Vinales v nedeljo na dirki v cilj pripeljal le za dirkačema tovarniške Honde, pri tem pa mu je pomagalo to, da je na motocikel za suho stezo presedlal prej, kot večina tekmecev, vključno z Rossijem, ki je dirko končal mesto za Špancem. To so bile Vinalesove prve stopničke po dirki v Mugellu, po dirki pa je priznal, da je, tudi zato, ker je tokrat prvič uporabil dva nova okvirja motocikla, s kakršnima je vozil tudi Italijan, kopiral Rossijeve nastavitve. “Očitno smo našli pot iz mojih težav,” je povedal. “Pri tem pa nam je pomagal Valentino. Poizkusili smo z nastavitvami, ki so bile podobne njegovim in to se nam je obneslo. Vozil sem z enako šasijo kot Valentino in na suhi stezi sem imel zelo dober občutek, tak, kot na začetku sezone. Povrnil sem si zaupanje in čutim, da sem zdaj v boju za naslov močnejši.

Prvi krogi po menjavi motocikla so bili težki, saj je težko ogreti gume, zato sem imel zelo malo oprijema, poleg tega pa sem motocikel menjal malce pozno. To, da sem prišel do stopničk, je vredno skoraj toliko, kot zmaga.”

Po dirki pa je Vinales dejal tudi, da bo za razplet prvenstva ključno testiranje, ki je sledilo v ponedeljek. “Čas je, da povsem povrnem občutek, ki sem ga imel v prvem delu sezone,” je dejal. “To je zelo, zelo pomembno. Moramo najti način, kako še izboljšati nastavitve, da bomo od te dirke naprej vaskič dirkali na visokem nivoju.”

Vinales, ki za vodilnim Marquezom v točkovanju prvenstva zaostaja za 14 točk pa je na testiranjih očitno našel, kar je iskal, saj je postavil tretji čas, medtem ko je bil Rossi najhitrejši.

Foto: Yamaha

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish