Vinales kljub dolgem obdobju brez zmage ostaja miren

Avtor prispevka: , objavljeno 20. aprila 2018 .

Maverick Vinales je dejal, da ni nič bolj nervozen zaradi nekoliko slabšega obdobja v razredu MotoGP, ki ga trenutno preživlja. Njegova suša brez zmage traja že skoraj eno leto. Španec je svoje obdobje pri Yamahi lani začel zelo dobro z dvema zmagama na prvih dveh dirkah, temu je kmalu sledila še zmaga v Le Mansu s katero se je takrat utrdil v vodstvu skupnega seštevka. Toda potem je forma krepko padla, na naslednjih petnjastih dirkah je le štirikrat stopil na zmagovalni oder, saj se ni spoprijateljil z Yamaho M1.
O tem enajstmesečnem obdobju brez zmage je Španec dejal:
“Ko bodo zmage prišle, bodo prišle. Za to pa je potrebno trdo garati, izvleči največ kar se da iz svojega motocikla. To pa meni trenutno ne uspeva.”
“Potrebno je imeti dobre občutke že od prvega prostega treninga naprej in na tem graditi skozi vikend.”
Ob tem poudarja, da Yamaha še ni pripravljena po zahtevnem predsezonskem obdobju. Toda ostaja optimističen in verjame, da bodo nove izboljšave prinesle tisto, kar mu manjka v primerjavi z začetkom lanske sezone. Trenutno zaseda četrto mesto v skupnem seštevku, 17 točk za vodilnim Calom Crutchlowom potem, ko je v Katarju končal kot šesti in v Argentini kot peti.
“Ti prvi dve dirki sta bili dobri za nas, da lahko razumemo kar nekaj stvari, še posebno v povezavi z elektroniko. Pomembno je bilo ostati na motociklu, osvojiti kar se da veliko točk. Predvsem v zadnjih delih dirk sem imel res dober občutek na motorju.”

“Če nam uspe izboljšati le nekatere stvari potem smo lahko tako močni kot lani, zato se že zelo veselim, da bom lahko vozil še bolje.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish