Vinales: Jutri je cilj Top 7

Avtor prispevka: , objavljeno 17. novembra 2018 .

Maverick Vinales je bil kvalifikacijah zelo previden s svojimi napovedmi za jutrišnjo dirko, predvsem zaradi tega ker bo ta minila v dežnih razmerah. Španec tako kljub osvojenemu najboljšemu štartnemu položaju, prvemu pa lanski dirki v Aragonu ne razmišlja o zmagi. Za ta najboljši štartni položaj se je moral precej potruditi, saj si je nastop v hitrejši kvalifikacijski skupini zagotovil preko drugega mesta v počasnejši skupini. Prav zadnji del kvalifikacij je bil prvi povsem suh del tega dirkaškega konca tedna. Tudi za jutri je napovedan dež.

Kot je dejal lahko glede na svojo hitrost na deževnih treningih cilja največ na uvrstitev med najboljših sedem, če do jutranjega ogrevanja ne najdejo kakšnih rešitev. Španec je v skupnem seštevku vseh treningov končal na enajstem mestu.

“Naš cilj je uvrstitev med najboljših sedem. Zelo se bom potrudil,” je dejal Vinales. “Končati med najboljšimi sedmimi bi bilo zelo dobro. Na deževnih treningih nismo nikoli bili tako dobri tako, da moramo do jutri še veliko izboljšati.”

“V mokrem še nikoli dirke nisem začel v ospredju tako, da bomo videli če se lahko izboljšamo. Že v Q1 sem bil hiter, v drugem delu pa sem odpeljal res dober krog in tako osvojil najboljši štartni položaj. To je zelo posebno, saj sem imel lani tu velike težave.”

“Danes se moram zahvaliti moštvu, saj so v desetih minutah spremnili praktično vse na motociklu, vse je potekalo tako hitro. Bili so hitrjši od mene na stezi, zato moram čestitati moštvo za izjemno delo.”

Vinales si v naslednji sezoni želi svežega začetka novega obdobja, ki z naslednjo sezono zanj prihaja. Rezultati z zadnjih dirk pa kažejo napredek. V naslednji sezoni bo tako imel novega vodjo moštva, dirkaškega trenerja in številko. Namesto 25 bo imel 12.

“Zelo se bom potrudil, zamenjal sem številko saj menim, da je sedaj pravi čas. Ob koncu sezone smo končno osvojili zmago in najboljši štartni položaj. Moštvu želim dokazati, da sem jaz tisti dirkač na katerega se je potrebno osredotočiti.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish