Vinales je že zdaj hitrejši od Rossija

Avtor prispevka: , objavljeno 4. februarja 2017 .

Tako trdi aktualni svetovni prvak Marc Marquez, ki je prepričan, da je Maverick Vinales zagotovo eden izmed favoritov za letošnji naslov prvaka. Vinales bo letos prvič dirkal za moštvo Yamahe, potem ko je lani s Suzukijem dosegel svojo prvo zmago v razredu MotoGP. Španec je pri Yamahi nadomestil Jorgeja Lorenza in že na prvih testiranjih v Valenciji novembra lani postavil najhitrejši čas. Mladi dirkač pa je bil tudi najhitrejši dirkač prvih uradnih testiranj v Sepangu, ki so potekala ta teden, zato Marquez meni, da je njegov rojak pripravljen na boj za najvišja mesta.

“Mislim da je pripravljen, da se bori za naslov svetovnega prvaka in ga tudi osvoji,” je dejal Marquez. “Enako pa velja tudi za Valentina Rossija in Danija Pedroso. Lorenzo ima nekaj težav, toda to so bili šele njegovi prvi kilometri na Ducatiju. Mislim, da bosta Yamahi najtežji tekmec za naslov. Maverick je zelo hiter, na Yamahi pa se že počuti povsem domače. Toda ko se začne prvenstvo, bo vse nekoliko drugače. Ne vem, če bo takrat težji nasprotnik kot Rossi, ki ima za sabo veliko izkušenj, ter veliko željo po novem naslovu prvaka. Vendar kar se tiče hitrosti je Maverick v tem pogledu boljši od Rossija.”

Dirkač Honde pa za zdaj tudi še ne ve, kakšno vlogo bo igralo ozračje med moštvenima tekmecema pri Yamahi. “Bi mi pomagalo, če bi gnala eden drugega? Ja in ne, saj ponavadi, ko si želiš premagati moštvenega tekmeca voziš bolje kot prej, saj je ne nazadnje tvoj prvi tekmec, ki ga moraš premagati,”
pravi Marquez, ki verjame, da bi se Lorenzo v začetku sezone že lahko boril za zmage, vendar pa z Ducatijem ne bo mogel držati koraka do konca sezone. “Konkurenčen bo na nekaj dirkah. V Katarju lahko zmaga, saj steza Losail ustreza tako Ducatiju, kot Lorenzu. Toda v boju za naslov sta Yamahi večja grožnja.”

Foto: Honda