Vinales je spremenil slog vožnje

Avtor prispevka: , objavljeno 10. septembra 2017 .

Maverick Vinales je dejal, da je s spremenjenim slogom vožnje znova odkril svojo staro formo. Ker se je Valentino Rossi poškodoval je imel Vinales na voljo oba nova okvirja, s kakršnim je v Silverstonu končal niz slabih uvrstitev. Španec je na kvalifikacijah osvojil prvi najboljši štartni položaj v zadnjih sedmih dirkah, pojasnil pa je, da je k temu pripomogla pomembna sprememba sloga vožnje v primerjavi s Silverstonom.

“Vedel sem, da lako z dobro vožnjo dosežem najboljši štartni položaj,” je povedal. “V Silverstonu sem vozil po svoje, agresivno. Lovil sem čas kroga, danes pa sem poskušal voziti tekoče in pri tem paziti na odpiranje plina. Mislim, da sem s tem našel način, kako se izboljšati in mislim, da je to pomembna sprememba. Tudi motocikel je vsako dirko boljši, vesel pa sem, da ga še lahko izboljšamo.”

Vinales je zadovoljen tudi s formo, ki jo je kazal v simulaciji dirke na treningih, toda njegovo prednost bi lahko odplaknil dež, ki grozi dirki. “Zadovoljen sem s tempom iz simulacije dirke, toda čaka nas še nekaj dela na jutranjih ogrevanjih, kjer moramo narediti še korak naprej, če želimo zmagati. Upam, da na dirki ne bo dežja. Vendar moramo v vsakem primeru, tudi če bo deževalo, biti pri vrhu, zato je vseeno. Če bo deževalo na dirki, potem upam, da bo deževalo tudi na ogrevanjih, saj moramo preizkusiti novo elektroniko in veliko drugih stvari. Vemo, kako moramo delati v dežju, toda mislim, da bi tudi izboljšave na suhi stezi prinesle napredek na mokri.”

V vrhu točkovanju svetovnega prvenstva je napeto. Vodilni Andrea Dovizioso ima devet točk prednosti pred Marcom Marquezom, Vinales pa zaostaja še štiri točke več. Kljub temu pa Vinales pravi, da bo k dirki pristopil tako, kot ponavadi. “Pristop bo enak, kot na drugih dirkah. Poskušal bom voziti po svoje, nato pa udariti na koncu dirke, ko bomo najmočnejši.”

Foto: Yamaha