Vinales in Bagnaia po trku: Padali so udarci, toda na koncu brez zamer

Avtor prispevka: , objavljeno 14. maja 2023 .

Maverick Vinales in Francesco Bagnaia pravita, da med njima ni nobenih zamer, potem ko sta na VN Francije trčila in se v izletni coni skoraj stepla.

Vinales je Bagnaio napadel za tretje mesto, nato pa sta dirkača trčila in padla. “Prehitevanje je bilo čisto, nato pa bi mi, z mojega stališča, Pecco lahko pustil več prostora. Toda na koncu sva oba ostala brez točk, čeprav smo bili na dirki hitri, morda celo najhitrejši,” je dejal Vinales.

“Nisem vedel, kje je Bagnaia. Mislil sem, da me je na menjavi smeri videl, toda takšne zadeve so pogosto zapletene. Vsak ima svoje mnenje, toda na koncu morajo odločiti komisarji.”

Komisarji bodo dogodek preučili, o morebitni kazni pa za zdaj še ni nič znanega. “Mislim, daje šlo za dirkaški incident. S komisarji sem že govoril, pa tudi s Peccom sva se pogovorila in razčistila. S Peccom sva ena izmed najbolj čistih dirkačev in nima se smisla prerekati,” je dodal Vinales, ki je vročo kri v izletni coni pripisal emocijam in adrenalinu. “Šlo je za emocije in adrenalin, saj sem bil zelo jezen. Imel sem možnost za zmago na dirki, zato sem bil jezen nanj. Kasneje pa sem se pomiril, segla sva si v roke in šla naprej. Veva, da je to pač dirkanje in da se morajo dirkači med sabo spoštovati.”

Bagnaia, ki je s trkom izgubil še največ, saj se je njegovo vodstvo v točkovanju prvenstva zmanjšalo na le točko prednosti, do Vinalesa ne goji zamer in se s Špancem strinja, da je šlo za dirkaški incident.

“Ne, nanj nisem jezen. Ni mi bila všeč njegova reakcija po trku, saj je bil preveč agresiven. Toda to je posledica adrenalina, zato nanj nisem jezen. Šlo je za nesrečen dogodek, oziroma dirkaško nesrečo.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj