Vinales dobil tudi prvi trening v Argentini

Avtor prispevka: , objavljeno 7. aprila 2017 .

Medtem ko je Maverick Vinales tudi v Argentini na prvem prostem treningu nadaljeval s postavljanjem najhitrejših časov, je več težav imel njegov moštveni kolega Valentino Rossi. Zmagovalec VN Katarja je bil s časom 1:40.356 0.206 sekunde hitrejši od najbližjega zasledovalca Danila Petruccija. Tretji je bil Johann Zarco, ki je v Katarju na dirki presenetljivo vodil, nato pa padel in zapravil možnosti za morebitno senzacijo.

Četrti je bil Jonas Folger, pred Karlom Abrahamom, Andreo Iannonejem, Andreo Doviziosom ter Hectorjem Barbero. Deseterico sta zaključila Jack Miller ter Alvaro Bautista.

Enajsti je bil aktualni svetovni prvak Marc Marquez, ki se je enkrat znašel tudi na tleh, ko mu je zdrsnila prednja guma na njegovi Hondi. Španec je bil 0.602 sekunde počasnejši od Vinalesa.

Jorge Lorenzo je tokrat ugnal nekdanjega moštvenega kolega Valentina Rossija. Lorenzo je z Ducatijem zasedel petnajsto mesto z 0.772 sekunde slabšim časom od najhitrejšega Vinalesa, Rossi pa je trening končal mesto nižje in skoraj sekundo za Vinalesom na enakem motociklu.

Foto: Yamaha