Vinales: Cilj za jutri je uvrstitev na zmagovalni oder

Avtor prispevka: , objavljeno 18. maja 2019 .

Maverick Vinales je po zanj zelo podpovprečnih kvalifikacijah želel najti čim več pozitivni stvari iz današnjega dne. Španec bo po nekoliko napačni strategiji ob začetku drugega dela kvalifikacij, ko je poizkusil s pnevmatikmi za suho stezo dirko namreč pričel šele z enajstega štartnega mesta.

Po zelo dobrem petku ter obeh sobotnih prostih treningih se je zdelo, da je prav on glavni, kandidat za najboljši štartni položaj. Dirkač Yamahe je bil hiter tako po suhem kot po mokrem, kar mu je še do nedavno predstavljalo precej težav. Kljub slabšem štartnemu položaju pa njegov cilj za jutri ostaja uvrstitev med najboljše tri.

“Pred začetkom Q2 dela nismo natanko vedeli za kakšno strategijo naj se odločimo. Na koncu smo se odločili za pnevmatike za suho stezo, kar se ni izkazalo za pravo izbiro. S tem smo namreč izgubili dva ali tri tri kroge, ko so bili na stezi najboljši pogoji. Z drugačno izbiro bi bila tudi moja pozicija boljša.

“Odločili smo se za napačno strategijo. Tvegali smo vendar se ni izšlo, kljub temu pa ni nobenega razloga po tem, da bi bil jezen. Potrebno je biti pozitiven. Hitri smo tako po suhem kot po mokrem, naš ritem je dober. Naš cilj za jutri je tako uvrsitev na oder za zmagovalce. Dal bom svoj maksimum in videli bomo kaj lahko dosežemo.”

“Osnovni cilj je bil glede na moj ritem in hitrost sicer uvrstitev med najboljše na kvalifikacijah nato pa se boriti za zmago v nedeljo. Sedaj pa je ta uvrstitev na zmagovalni oder in biti najboljša Yamaha. Seveda pa sem nekoliko razočaran, saj bi lahko dosegli precej boljši rezultat.”