Vinales: Cilj do konca sezone je tretje mesto v skupnem seštevku

Avtor prispevka: , objavljeno 3. oktobra 2019 .

Maverick Vinales optimistično pričakuje dirko na Tajskem pred katero je novinarjev zaupal, da je njegov cilj do konca sezone končati na tretjem mestu skupnega seštevka. Optimizem lahko jemlje tudi tudi iz lanske premierne preizkušnje na tem dirkališču, ki jo je zaključil kot tretji, le 0,270 sekunde za zmagovalcem. Ob tem je tudi na minuli dirki v Aragonu s četrtim mestom precej izboljšal lansko deseto.

“V Aragonu smo našli način kako biti konkurenčni tudi v prvih krogih dirke, kar je zame zelo pomembno. Letos sem imel namreč precej težav ravno v prvih petnajstih krogih. To moramo sedaj prenesti tudi na to dirko. Prišli smo v zelo pozitivnem stanju, saj vemo, da sem lani tu odpeljal zelo dobro dirko.”

“Dirkanje na tem dirkališču je zaradi visokih temparatur zelo zahtevno in naporno. Toda načelom mi to ne predstavlja prevelikih težav, poleg tega pa se tu dobro počuti tudi naš motocikel. Upam samo, da bom lahko tu nekoliko bližje tistim najboljšim kot sem bil na prejšnjih dirkah.”

Španec je sicer precej povprečno pričel z letošnjo sezono in bil po prvih šestih dirkah šele na enajstem mestu skupnega seštevka. Nekoliko bolje pa mu gre od dirke v Assenu, kjer je Yamahi privozil do sedaj edino zmago v tej sezoni. S tem je tako trenutno njihov najbolje uvrščen dirkač v generalni razvrstitvi, 10 točk pred moštvenim kolegom Valentinom Rossijem ter le 9 za tretjeuvrščenim Alexom Rinsom. To pa naj bi bil tudi njegov cilj do konca sezone.

“Kot sem že večkrat povedal je naš cilj na vsaki dirki biti najboljša Yamaha ter se boriti za tretje mesto v skupnem seštevku.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish