Vinales bo dirko v Valenciji začel iz boksov

Avtor prispevka: , objavljeno 6. novembra 2020 .

Maverick Vinales bo dirko za VN Evrope začel iz boksov, saj je moral uporabiti dodaten nov pogonski agregat. Španec je že v Aragoniji na treningih moral omejiti število krogov, ki jih je odpeljal, da ne bi prišlo do okvare agregata, ki je bil blizu konca predvidene življenjske dobe.

Dirkač Yamahe je po VN Španije ostal brez enega izmed petih agregatov, od VN San Marina pa je uporabljal zadnji in predzadnji motor, toda ker so na koledarju še tri dirke, so se pri Yamahi odločili, da Vinalesu, ki za vodilnim v točkovanju svetovnega prvenstva zaostaja za 19 točk, odpečatijo šesti agregat.

“Čakali smo na razsodbo glede legalnosti pogonskih agregatov, zdaj pa smo prisiljeni uporabiti šesti agregat,” je povedal Massimo Meregalli.

Vsi štirje dirkači na Yamahinih motorjih so na VN Španije uporabili pogonske agregate, v katere so namestili ventile, ki niso bili homologirani pred začetkom sezone. Ker pred tem niso pridobili soglasja ostalih proizvajalcev, so bili zdaj kaznovani z izgubo točk. Yamaha je v prvenstvu konstruktorjev izgubila 50 točk, tovarniško moštvo je izgubilo 20 in Petronas SRT 37 točk.

Japonski proizvajalec je zatrdil, da so storili napako pri notranjem nadzoru, ventili pa naj bi bili povsem enake zasnove. Pri Ducastiju so dejali, da razsodba komisarjev, ki so kaznovali le proizvajalca in moštva, ne pa tudi njihovih dirkačev, postavlja nevaren precedenčni primer, pri Suzukiju pa menijo, da bo kazen metala senco na naslov, če ga osvoji Yamaha.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj