Vinales bi Lorenza ostro kaznoval s štartom iz začelja

Vinales bi ostro kaznoval lorenza
Avtor prispevka: , objavljeno 16. junija 2019 .

Maverick Vinales upa, da bodo komisarji v Barceloni ostro kaznovali Jorgeja Lorenza in ga na naslednji dirki poslali na začelje štartne vrste, saj je Doviziosu z začetniško napako uničil prvenstvo. Dirkač Honde je bil po njegovem mnenju povsem nepotrebno preveč agresiven.

Lorenzo je po dveh krogih dirke za VN Katalonije vozil na četrtem mestu in si od dirke obetal najboljšo uvrstitev, odkar se je pridružil moštvu Honde. Toda v desetem zavoju drugega kroga je padel in poskrbel za padce Vinalesa, Andree Doviziosa ter Valentina Rossija.

V trčenju štirih dirkačev se k sreči ni poškodoval nihče, Vinales pa je dejal, da Lorenzo ne bi smel prehitevati v tistem ovinku, temveč bi moral počakati do ravnine, kjer bi ga zaradi razlike v hitrosti med Hondo in Yamaho zlahka prehitel.

“Videl sem ga na notranji strani in se poizkušal izogniti trku, vendar je nekdo zadel moje zadnje kolo, tako da sem poletel,” je povedal dirkač Yamahe. “Ta ovinek je res zahrbten, toda Jorge je bil v prvem krogu na četrtem mestu in lahko bi me prehitel na ravnini, saj smo tam zelo počasni.

Moral bi počakati le štiri ovinke. Že v ogrevalnem krogu me je prehitel brez razloga in tega nisem razumel. Tudi v Mugellu je imel v ogrevalnem krogu težave z Jackom Millerjem. Včasih zgleda, da dela začetniške napake, čeprav je petkratni svetovni prvak. Včasih je treba na motorju uporabljati tudi glavo.

Čeprav je velik dirkač, zelo nadarjen, bi moral vedeti, da na dirki ne moreš zmagati v dveh krogih.”

Vinales upa, da bo Lorenzo za povzročitev nesreče ostro kaznovan. “Izločil je štiri dirkače, zato bi moral naslednjo dirko začeti z zadnjega mesta. Če bi nekako izločil le mene in Valentina, ki se ne boriva za naslov prvaka, bi šlo za običajno dirkaško nesrečo. Toda izločil je tudi Andreo, ki se bori za naslov in danes je Jorge pokvaril mojo in Valentinovo dirko, ter Dovijevo prvenstvo, saj je zelo težko nadoknaditi 25 točk razlike. Upam, da bo vodstvo dirke ostro, kot so bili ostri v mojem primeru v soboto.”