Vinales bi lahko peljal še hitreje

Avtor prispevka: , objavljeno 1. februarja 2017 .

Maverick Vinales je po najhitrejšem času tretjega dne testiranj v Sepangu dejal, da bi lahko vozil še hitreje, čeprav je zabeležil najhitrejši čas vseh treh dni. Španec, novinec pri Yamahi, je bil nadvse zadovoljen s potekom prvih letošnjih testiranj, hkrati pa je bil prepričan, da bi lahko postavil še boljši čas, če bi zadnji krog postavil z mehko zmesjo gum.

“Zelo sem zadovoljen, saj smo dobro opravili svoje delo,” je povedal. “Čas kroga je bil dober, mislim pa, da bi ga lahko še izboljšal. Toda kar se tiče tempa smo med najhitrejšimi, zato sem res vesel. Za naslednje testiranje v Avstraliji imamo pripravljen dober paket.

V svojem današnjem najhitrejšem krogu sem vozil s tršo zmesjo gum in morda sem želel nekoliko preveč, ter napravil napako. Z mehkejšimi gumami bi lahko svoj najboljši krog še izboljšal. Ne glede na vse pa bo prva dirka šele v Katarju in šele tam bom moral pokazati vse kar znam,” je dejal nekdanji dirkač Suzukija, ki je priznal, da se je na Yamahin motocikel prilagodil hitreje, kot je pričakoval. “Tudi fizično sem se prilagodil hitreje, saj me je po prvem dnevu vse bolelo, danes pa sem odpeljal 72 krogov, med katerimi je bil zadnji najhitrejši. Dobro sem se pripravil. Zadovoljen sem, saj sem čutil, da sem hiter, še posebej ko smo simulirali dirko. Bil sem zelo osredotočen in vozil sem brez napak, zato sem zelo zadovoljen,” je še enkrat dodal Španec, ki je bil dve desetinki sekunde hitrejši od izkušenega moštvenega kolega Valentina Rossija.

Italijanov čas je bil peti na lestvici zadnjega dne, a je bil devetkratni svetovni prvak vseeno zadovoljen. “Test je bil zelo pozitiven,” je dejal. “Res da sem bil danes peti, na združenih časih pa šesti, a sem le dve desetinki sekunde za Vinalesom, ki je bil najhitrejši. Bil je zelo hiter, odpeljal je zelo dober krog, toda prvih dirkači so bili vsi zelo hitri kar se tiče simulacij dirk. Tudi sam sem jim blizu, tako da je povprečje teh treh dni pozitivno.

Preizkusili smo številne stvari, s katerimi smo izboljšali motocikel, zato sem zadovoljen. Danes popoldan smo se posvečali predvsem novi šasiji in občutek je bil dober,” je še ocenil Rossi.

Foto: Yamaha