Vinales ali Rins v 2017 namesto Rossija?

Avtor prispevka: , objavljeno 12. januarja 2016 .

Šef moštva Yamahe, Lin Jarvis je priznal, da japonsko ekipo mika sodelovanje z Maverickom Vinalesom in Alexom Rinsom. V letošnji sezoni se bo na trgu dirkačev precej dogajalo, saj ob koncu sezone večini dirkačev v najboljših ekipah potečejo pogodbe, vključno z dirkačema Yamahe, Valentinom Rossijem in Jorgejem Lorenzom.

Napetosti med moštvenima kolegoma so lani dosegle vrelišče, zaradi česar so se pojavila ugibanja o tem, kako dolgo bosta sedela na istih motorjih.

Jarvis je priznal, da so pri Yamahi že tehtno razmislili o morebitnih zamenjavah, kjer se je najvišje na seznamu njihovih želja znašel dirkač Suzukija in novinec v lanski sezoni, Maverick Vinales.

“Maverick ima že izkušnje z MotoGPjem. Sicer ne poznam podrobnosti njegove pogodbe s Suzukijem, toda predvidevam, da je podpisal za dve leti, z možnostjo podaljšanja v sezono 2017,” je pojasnil Britanec. “Zelo dober dirkač je, zato je povsem razumljivo, da smo ga opazili tako pri Yamahi, kot pri drugih tovarniških ekipah.”

Na radarju se je pojavil tudi Rins s svojimi nastopi v razredu Moto2, kjer bo sicer ostal tudi letos, a bi ga Yamaha v svoj tabor lahko zvabila preko svoje b-ekipe Tech 3. “Mislim, da se je Alex pravilno odločil, ko se je namenil ostati v razredu Moto2,” je dejal Jarvis. “Nedvomno je zelo nadarjen dirkač in primeren kandidat za bodočega dirkača Yamahe. Seveda je na naem seznamu želja. Lani je napravil nekaj napak a se je izkazal za zelo hitrega.”

Foto: Suzuki

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj