Villeneuve užaljen zaradi nastopa Verstappna

Avtor prispevka: , objavljeno 22. decembra 2014 .

Jacques Villeneuve je dejal, da bo prvi nastop 17-letnega Maxa Verstappna v formuli vzel kot žalitev, saj so se vsi dirkači, vključno z njim, za razliko od Nizozemca morali precej bolj izkazati in dokazati v številnih nižjih kategorijah.

“Se pri Red Bullu zavedajo, da bodo v dirkalnik formule ena posedli otroka?” se je spraševal prvak sezone 1997. “Ne dvomim, da je hiter, toda nima izkušenj. Sam sem v formulo ena prišel ko sem bil star 25 let, potem ko sem zmagal v Indy Caru. Preden se igraš z življenji drugih, se moraš naučiti dirkanja in vloga formule ena ni učenje,” je dejal vsesplošno kritični Kanadčan, ki meni da je novo sprejeta starostna meja 18 let še prenizka.

“Meja bi morala biti pri 21 letih. V formulo ena bi moral priti kot zmagovalec z bogatimi izkušnjami. F1 ni kraj kjer bi se lahko razvijal kot dirkač,” trdi nekdanji voznik Williamsa, ki dvomi da je bilo moštvo Red Bull pripravljeno na negativen odziv Verstappnovega debija.

“Debi 17-letnega dirkača je negativno sporočilo in mislim, da odzivi nanj niso bili tako pozitivni, kot so pričakovali pri Red Bullu,” je dejal Villenuve, ki meni da je glavna težava sodobnih dirkalnikov ta, da jih je prelahko voziti.

“Verstappen je sedel v dirkalnik, odpeljal deset krogov in zgleda, da je dober. Zgleda kot da dirkalnik formule ena lahko vozi vsak, medtem ko so dirkače v času mojega očeta smatrali za junake, ki so vrteli volane neukrotljivih zveri. Formula ena je na meni pustil globok vtis, ko sem prišel tja, čeprav sem vanjo prišel iz serije Indy Car. Toda sodoba formula ena, ni razburljiva. Dirkalniki izgledajo počasni,” je dejal Villeneuve.

Foto: Scuderia Toro Rosso

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish