VILLENEUVE pravi, da je VETTEL letos pri FERRARIJU doživljal agonijo

Avtor prispevka: , objavljeno 21. decembra 2020 .

To je stališče nekdanjega dirkača Formule 1 in svetovnega prvaka iz leta 1997 Jacquesa Villeneuvea, ki je za Sky Italia spregovoril o zadnji vzdihljajih Vettla pri Ferrariju, potem ko so ga v Maranellu že pred začetkom sezone postavili pred vrata.

Za Vettla je bilo to zelo težko leto,” tako Kanadčan. “Zanj je bila to prava agonija in dejansko bo srečen, da se odpravlja domov. Zdaj si lahko napolni baterije in začne razmišljati o prihodnjem letu,” je dodal Villeneuve in se pri tem navezal na Vettlovo selitev v ekipo Aston Martin. “Vettel je naredil vse za Ferrari, toda v zadnjih dveh letih smo lahko videli, da je Ferrari začel vse delati za Leclerca. Tudi dirkalnik je bil narejen za njega.

Kanadčan pravi, da je Vettel letos in tudi lani pri Ferrariju doživljal agonijo, saj je bilo vse podrejeno Leclercu, toda Nemec se lahko nasmeji ob pogledu na svoj bančni račun.

Toda Villeneuve doda, da tudi Vettel ni povsem brez krivde. “Vettel letos od Ferrarija ni dobil dober dirkalnik, v preteklosti pa ga je,” tako Kanadčan, ki se sklicuje še posebej na sezoni 2017 in 2018. “Toda v teh trenutkih je naredil preveč napak. Letos je bila težava seveda ekipa in dirkalnik.Villeneuve pravi, da se je Vettlov boj s Ferrarijem pričel leta 2019, ko se je ekipi pridružil mladi Leclerc. “Pred tem je bil junak in tisti, ki je moral Ferrariju pomagati naprej. Ko je prišel Leclerc, se je vse vrtelo le še okrog njega.

Na koncu pa Villeneuve še doda, da za Vettla, ki je šest let preživel v rdeči barvi, obstaja tudi svetlejša plat. “Vettel lahko vsaj pogleda na svoj bančni račun in se smeji.”         

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish