Villeneuve navdušen nad serijo Formule E

Avtor prispevka: , objavljeno 10. avgusta 2015 .

Jacques Villeneuve, prvak formule ena iz leta 1997 je po današnjem testu formule E v Donington Parku navdušen. Namreč kot sam pravi ga jezi, da večino serij, kot je recimo F1 upočasnjujejo, tu pa gre razvoj naprej: “Jezi me, ker me ni bilo tu že prvo sezono. Sedaj sem tu in moram reči, da sem navdušen. Delamo na tem, da postajamo hitrejši. Nihče nas ne omejuje in to je zame kot za dirkača najpomembnejše.

Tu nismo, da bi krožili po stezi, ampak, da dirkamo in postajamo hitrejši. Še pred desetimi dnevi sem komentiral madžarsko veliko nagrado, ko sem dobil klic, če bi prišel testirat. Spremenil sem načrte in sedaj sem tu. Prej sem gledal serijo, sedaj pa bom v njej nastopil.”

Villeneuve je sicer do sedaj dirkal v številnih serijah, F1, IndyCar in NASCAR, pa tudi v rallycrossu in tako dalje. O formuli E pa sam pravi, da so to zelo zanimivi dirkalniki: “Dirkalniki imajo zelo veliko energije, so zanimivi in pravi dirkaški avtomobili. Ob enem pa so tudi zelo kompleksni, saj tu ni konjskih moči, da dirkalnik potegneš iz zavoja, zaradi tega moraš imeti kar se da najvišjo hitrost v zavojih in to je zelo kompleksno početje.”

Kakorkoli že, Villeneuve bo dirkal za Venturi, kjer so njegov cilj zmage in naslov: “To se trudim že zadnjih 10 let. Vse je podrejeno zmagam in uspehom. Uspel sem v preteklosti in to želim tudi v prihodnosti.”