Villeneuve: Hamilton misli da je Jezus Kristus

Avtor prispevka: , objavljeno 26. julija 2018 .

Nekdanji dirkač Formule ena, Jacques Villeneuve misli, da je Lewis Hamilton prepričan, da je Jezus Kristus, potem ko je bil Britanec v soboto zaradi tehnične okvare izločen iz boja za najvišja štartna mesta, v nedeljo pa je po štartu s 14- mesta zmagal na kaotični dirki. V soboto so ga kamere ujele, ko je pokleknil ob pokvarjenem dirkalniku, nekaj več kot 24 ur kasneje pa je bila njegova telesna mimika povsem drugačna, ko je slavil s pogledom v nebo in iztegnjenimi rokami.

Dirkač Mercedesa je zmago pripisal višji sili in dejal, da je odpeljal eno najboljših dirk njegove kariere.
“Formulo ena je zamešal s Hollywoodom,” je dejal Villeneuve. “Vse kar počne, je zaigrano. Sebe na socialnih medijih prikazuje kot Jezusa Kristusa. Ko je klečal ob dirkalniku je zgledalo, kot uprizoritev Jezusovega trpljenja. Kar je izjavil zatem, je bilo kot Jezusova pridiga. Potem pa je dramatiziral z gestami na stopničkah, da bi vsi videli, kdo je poslal nenaden naliv med dirko,” je dodal svetovni prvak sezone 1997.

Hamilton se je po dirki oglasil na Instagramu, kjer je kritiziral komentatorje britanske televizije Sky Sports, ki naj bi ga po njegovih besedah želeli očrniti, zatem pa jim je “odpustil” za vsako izrečeno kritiko med dirko.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish