Villeneuve: Hamilton je omalovaževal Leclerca

F1: Jacques Villeneuve meni da je Lewis Hamilton želel omalovaževati Charlesa Leclerca
Avtor prispevka: , objavljeno 2. aprila 2019 .

Jacques Villeneuve je v pohvalnih besedah, s katerimi je Lewis Hamilton tolažil Charlesa Leclera po dirki za VN Bahrajna, kjer je mladi dirkač Ferrarija zaradi tehnične okvare zmago prepustil prav Hamiltonu, zaznal znake neiskrenosti in omalovaževanja. Za Leclercom je bil v Bahrajnu vse do deset krogov pred koncem dirke praktično popoln dirkaški konec tedna. Takrat je odpovedal eden izmed šestih valjev v pogonskem agregatu njegovega dirkalnika in brez moči, se ni več mogel braniti pred napadi, tako da je v cilj pripeljal na tretjem mestu.

Hamilton mu je takoj po dirki, preden so se z Valtterijam Bottasom povzpeli na oder za zmagovalce, dejal, da je imel smolo, ter da lahko v bodoče pričakuje še veliko zmag. Britančeve besede so gledalci večinoma sprejeli z velikim odobravanjem, Villeneuve pa je dejal, da je imel petkratni svetovni prvak zanje skrit motiv. Dirkač Mercedesa naj bi s temi besedami začel psihološko vojno z 21-letnikom, ki bi mu bil letos lahko velik trn v peti, na poti do naslova svetovnega prvaka.

“Lepo je, da ljudje Hamiltona jemljejo tako pozitivno, ko je Leclercu namenil lepe besede,” je dejal Kanadčan. “Toda ljudje pozabljajo, da se dirkači še kako zavedajo, kdaj jih snemajo kamere, ter da njihove besede takoj obkrožijo svet. Dvomim, da so bile Hamiltonove besede Leclercu iskrene.

Če dobro poslušate Hamiltona, je želel povedati, da je boljši od Leclerca in ostalih. Njegove besede so bile omalovaževalne, s čimer je Hamilton želel Charlesu pokazati, da je nad njim.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish