VIDEO: Redding izpahnil ramo novopečenemu prvaku Marquezu

Avtor prispevka: , objavljeno 21. oktobra 2018 .

Marc Marquez je po zmagi na dirki v Motegiju že postal sedemkratni svetovni prvak. Včastnem krogu se je ustavil ob stezi in zmago slavil z delom svoje ekipe, ob njem pa se je kmalu ustavil tudi Scott Redding, ki je Špancu čestital. Marquez se je kmalu zatem ulegel na tla ob motocikel, nato pa znova ustal in slavil naprej. Izkazalo se je, da ni šlo za del načrtovanega slavja, temveč za izpah rame ob čestitkah Reddinga.

“Scott se je ustavil in me objel,” je pojasnil Marquez. “Začutil sem nekaj čudnega in videl, da se mi je izpahnila rama. Ulegel sem se na asfalt, kjer sta jo brat Alex in Jose namestila nazaj.”

Redding, Marquezov tekmec iz razreda Moto2, se je zatem pošalil, da je prvi, ki mu je uspelo izpahniti ramo sedemkratnemu svetovnemu prvaku, a se je Špancu kljub temu opravičil.

Marquez je dejal, da je bila ponavljajoča poškodba morda ena izmed njegovih šibkih točk letošnje sezone, saj je ramo kar nekaj krat izpahnil tudi med treningom doma, a bo tekom zimskega premora poskrbel, da se le ta ne bo več ponavljala. “Decembra se bom oglasil pri zdravniku, tako da bo rama za prihodnjo sezono popolna.”