VIDEO: Raikkonen s 16. do 6. mesta v enem krogu

Avtor prispevka: , objavljeno 25. oktobra 2020 .

Kimi Raikkonen je najbolj izkušen dirkač letošnjega prvenstva Formule 1, kar je pokazal tudi na štartu VN Portugalske, kjer je v enem krogu na rahlo mokri stezi pridobil kar deset mest in se s 16. prebil na 6. mesto. Finec se je kasneje uspel prebiti celo do petega mesta, dokler ga niso izdale gume in je po slabem postanku v boksih zdrsnil v ozadje in naposled končal na enajstem mestu, ki je prvo, ki ne prinaša točk.

41-letni dirkač Alfe Romeo je po dirki dejal, da se je v prvem krogu spraševal, kaj počnejo drugi dirkači. “Začetek dirke niti ni bil tako dober, saj sem najprej celo izgubil eno mesto, zatem pa sem se v enem trenutku spraševal, kaj počnejo drugi,” je prvi krog dirke komentiral zadnji Ferrarijev svetovni prvak, ki je med drugim zaslovel po znamenitem stavku “Pustite me pri miru, vem kaj počnem!” na dirki v Abu Dabiju 2013, kjer je z nekonkurenčnim Lotusom dosegel nepričakovano zmago.

Raikkonen je v prvem krogu presenetil številne tekmece. Max Verstappen meni, da so Fincu koristile izkušnje iz relija.

Prvi in drugi krog sta bila dobra, dirkalnik pa je bil solidno hiter vso dirko, a smo imeli nekaj težav pri postanku, nazadnje pa sem z obrabljenimi gumami izgubil deseto mesto proti (Sebastianu) Vettlu. Z dirke tako nismo odnesli ničesar. Potrebujemo več hitrosti, potem bo vse nekoliko lažje,” je dodal veteran Raikkonen, ki upa, da bo na VN Emilije Romanje v Imoli dirko začel nekoliko višje in jo končal med dobitniki točk, saj je za razliko od vseh tekmecev, tam že dirkal.

“Bomo videli, kako bo, morali bi biti boljši, kot tukaj. Dirka ni bila slaba, toda ko dirke začenjamo iz ozadja je treba tvegati precej več. To ni najboljše, vendar nam žal manjka malce hitrosti,” je še dodal.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj