VIDEO: Mick Schumacher za volanom očetovega V10 Ferrarija F2004

Mick Schumacher za volanom Ferrarija F2004
Avtor prispevka: , objavljeno 27. julija 2019 .

Mick Schumacher je v soboto dopoldan sedel za volan očetovega dirkalnika F2004, s katerim je Michael Schumacher pred 15 leti osvojil svoj zadnji naslov svetovnega prvaka v Formuli 1. Ferrarijev dirkalnik poganja deset valjni agregat, ki je navdušil tako Micka, kakor tudi nemške gledalce, med katerimi je bilo zagotovo ogromno pristašev legendarnega Šumija.

 

 

Mick je ob posebni priložnosti povedal, da je v mukah čakal, da v dirkalniku F2004 zapelje na stezo. “Želel sem le zapeljati na stezo in voziti,” je povedal. “Čakanje na zeleno luč na izhodu iz boksov je bilo kot mučenje. Ko sem zapeljal iz garaže in ko sem se tja vračal, sem se ves čas smejal. Tudi, ko so mi blokirala kolesa,” je dodal dirkač Formule 2, ki je predlani na VN Belgije odpeljal nekaj krogov z Benettonovim dirkalnikom iz sezone 1994, katerega je prav tako vozil njegov oče in osvojil prvi naslov svetovnega prvaka.

“Zdaj sem iz prve roke občutil, kako so se dirkalniki v desetih letih (od 1994 do 2004) spremenili. Pa tudi, kako različni so letošnji dirkalniki. Vožnja deset valjnega dirkalnika, obnašanje in zvok le tega, so bili nekaj posebnega. Ljudje so me spraševali če sem jih slišal v dirkalnik, toda deset valjni motor je bil tako glasen, da jih je bilo težko slišati,” je še povedal Mick.