Video: Mehaniki Biaggijeve Moto3 ekipe dirkaču druge ekipe preprečili izvoz na stezo

Avtor prispevka: , objavljeno 17. septembra 2022 .

Na kvalifikacijah razreda Moto3 smo zadnje čase priča neverjetnemu taktiziranju med dirkači in ekipami, ki celo zaigrajo težave z motorji, da lahko na stezo zapeljejo v zavetrju določenih tekmecev, ali pa da se izognejo sledenju drugih dirkačev. Toda na kvalifikacijah za dirko v Aragoniji smo bili priča absurdni in celo nevarni potezi, kjer so mehaniki moštva Sterilgarda Husqvarna Max pri izvozu na stezo fizično ovirali dirkača moštva Tech3, Adriana Fernandeza, ki je želel na stezo slediti njihovemu dirkaču Ayumu Sasakiju.

Ekipa Tech3 je delila posnetek neljubega dogodka, v katerem vidimo dva člana ekipe Sterilgarda Husqvarna Max, kako Fernandezu poskušata preprečiti izvoz iz garaže. “To se je zgodilo v Q2 delu kvalifikacij Moto3,” so zapisali v ekipi Tech3. “Andrianu Fernandezu so iz drugega moštva preprečili izvoz z dobro skupino,” so še dodali in potezo tekmecev označili za nesprejemljivo.

Fernandez je po neljubem dogodku na kvalifikacijah osvojil peti štartni položaj, lana ekipe Max Racing pa sta bila kaznovana z globo 2000eur in suspendirana za naslednji dve dirki, ekipa pa ju ne sme nadomestiti.