VIDEO: Leclerc v Franciji nabiral kilometre s Ferrarijevim letošnjim dirkalnikom

Avtor prispevka: , objavljeno 21. septembra 2018 .

Charles Leclerc, ki se bo prihodnjo sezono preselil v moštvo Ferrari ob Sebastiana Vettla, je v Franciji, na dirkališču Paul Ricard, odpeljal 129 krogov, oziroma več kot dve dolžini dirke, za volanom Ferrarijevega letošnjega dirkalnika SF71H. Monačan je z moštvom iz Maranella za Pirelli testiral pnevmatike za prihodnjo sezono.

Na stezi je ob Leclercu vozil tudi Mercedesov dirkač Valtteri Bottas, ki je odpeljal 102 kroga. Tako Ferrari, kot Mercedes sta že izvedla test dežnih gum, tokrat pa so preizkušali najnovejšo različico gum za suho stezo. Gume niso bile označene, tako da nobeno izmed moštev ne ve, katere zmesi so uporabljali.

Letos bo Pirelli opravil še dve testiranji in sicer z Renaultom po dirki v Suzuki, ter s Sauberjem v Mehiki, vsa moštva pa bodo po koncu sezone v Abu dabiju lahko preizkusila končno verzijo pnevmatik za sezono 2019. Neuradno se šušlja, da bi tako na testiranju v Mehiki za volanom Sauberja že lahko videli Kimija Raikkonena, ki bo z Leclercom v prihodnji sezoni zamenjal dirkalnika.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish