VIDEO: Gajser v Mantovi utrpel dvojni zlom čeljusti

Avtor prispevka: , objavljeno 18. februarja 2018 .

Slovenski motokrosistični as Tim Gajser je na dirki italijanskega državnega prvenstva v Mantovi grdo padel in utrpel dvojni zlom čeljusti. Gajser se je dirke udeležil kot del priprav na novo sezono svetovnega prvenstva v motokrosu, ki se začenja čez dva tedna v Argentini. MX prvak sezone 2016 je v finalni vožnji pri enemu izmed skokov padel z velike višine in pri pristanku z glavo udaril ob krmilo svojega motorja. 21-letnik je pri tem utrpel dvojni zlom čeljusti in izgubil nekaj zob, danes zvečer pa ga čaka nekajurni operacijski poseg.

Gajser je na dirki tesno sledil domačinu Antoniu Cairoliju, sicer aktualnemu prvaku prvestva MXGP, v zadnjih krogih dirke pa ga je prehitel Jeremy van Horebeek. Tim je želel nadoknaditi izgubljeno, a je narobe ocenil enega izmed skokov in skočil predaleč.

“Ne morem verjeti, kaj se je sploh zgodilo in kakšno smolo je imel Tim,” je izjavo Timovega očeta, Bogomirja Gajserja posredovala Avto-moto zveza Slovenije. “V tem trenutku nam je zelo težko. V bolnišnici si poklicali specialista, ki bo Tima nocoj operiral.”

 

 

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish