VIDEO: Bottas, Verstappen in Vettel razbili dirkalnike

Valtteri Bottas crash AustrainGP 2019 Spielberg
Avtor prispevka: , objavljeno 28. junija 2019 .

Drugi prosti trening za VN Avstrije v Spielbergu je postregel z veliko dogajanja na stezi, nesreče treh dirkačev iz ospredja prvenstva pa bi lahko napovedovale zelo dramatično nadaljevanje konca tedna na dirkališču Red Bull Ring.

Najprej je svoj dirkalnik močno poškodoval Max Verstappen. V desetem ovinku mu je odneslo zadek njegovega dirkalnika RB15, s katerim je nato trčil še v zaščitno ogrado. Trening je bil prekinjen z rdečo zastavo, po nekaj poškodovanih prednjih krilcih na prvem treningu pa je šef moštva Red Bull dejal, da bo račun za nadomestne dele močno presegel 300.000eur. Verstappen pa bi se lahko v nedeljo znašel v še večjih težavah, če je pri trku poškodoval menjalnik, ki je v zadku dirkalnika najbolj izpostavljen.

Max Verstappen je poškodoval zadek svojega red bulla RB15

Ko se je trening nadaljeval pa je za novo prekinitev poskrbel Valtteri Bottas, ki je svojega Mercedesa precej močno raztreščil v šestem ovinku.

Valtteri Bottas je močno razbil svojega mercedesa

 

V nadaljevanju pa je nekoliko manj dramatično svoj dirkalnik poškodoval Sebastian Vettel. Dirkač Ferrarija se je zavrtel v devetem ovinku, kot Verstappen, a se je uspel ustaviti pred zaščitnimi ogradami. Nemec je pri drsenju čez robnike dodobra predelal dno dirkalnika.

Vrtenje Sebastiana Vettla