Vettlu zmaga nore dirke za VN Madžarske

Avtor prispevka: , objavljeno 27. julija 2015 .

Za Sebastiana Vettla se je dirka za VN Madžarske odvijala kot po maslu, saj je vodil skoraj celotno dirko. Tega pa ne moremo reči za njegovega moštvenega kolega Kimija Raikkonena in Mercedesova dirkača Lewisa Hamiltona ter Nica Rosberga.

Hamilton je imel težave že takoj na štartu, kjer je skoraj trčil z moštvenim kolegom Nicom Rosbergom. Kljub temu, da se je temu trčenju izognil, pa je kasneje na dirki trčil z Red Bullovim dirkačem Danielom Riccardom in si s tem prislužil kazen vožnje skozi bokse.

V zaključnih krogih je z Ricciardom trčil tudi Rosberg, kar ga je stalo kar nekaj mest, saj se mu je med trkom prebodla zadnja leva guma in je pri vožnji do boksov izgubil ogromno časa. Po vseh težavah sta Mercedesa zasedla šesti in osmo mesto.

VN Madžarske pa je kar nekaj smole prinesla tudi Kimiju Raikkonenu. Po dobrem štartu ter odlično začeti dirki je imel ponovno težave z dirkalnikom, zato je moral dirko predčasno zaključiti in tako je po vodi splavalo skoraj gotovo drugo mesto in Ferrarijeva prva dvojna zmaga v letošnji sezoni.

Po težavah Mercedesovih dirkačev ter Ferrarijevega Raikkonena pa so lahko slavili pri Red Bullu. Daniil Kvyat se je prvič v karieri formule 1 povzpel na stopničke in sicer je zasedel drugo mesto. Njegov moštveni kolega Daniel Ricciardo pa je po trku z Rosbergom dirko končal na odličnem tretjem mestu.

50
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
0 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo