Vettlu kazen petih štartnih mest

Avtor prispevka: , objavljeno 28. marca 2021 .

Sebastian Vettel tudi sezono 2021 začenja s smolo, ki se ga drži zadnjih nekaj sezon. Dirkač moštva Aston Martin je na kvalifikacijah po nesrečnem naključju izpadel že v prvem delu, ko zaradi rumenih zastav ni uspel izboljšati svojega kroga, zdaj pa bo zaradi neupoštevanja le teh dirko začel s povsem zadnjega mesta.

Komisarji so po kvalifikacijah preučevali morebitne kršitve ob izobešenih rumenih zastavah, ko se je v osmem ovinku skoraj ustavil Ferrarijev dirkač Carlos Sainz. Vettel tam ni storil prekrška, kasneje pa so komisarji sporočili, da Nemec ni ravnal pravilno v primeru, ko se je na stezi zavrtel Nikita Mazepin.

Vettel ni prekinil svojega hitrega kroga, ko se je pred njim dirkač moštva Haas zavrtel, in čeprav so komisarji ugotovili, da je bil Nemec že mimo mesta, ko so varnostniki izobesili rumene zastave, so ocenili, da je kljub temu kršil pravila, ki jih narekujejo rumene zastave. “Vettel se je približeval ustavljenemu dirkalniku, zaradi katerega so bile potrebne rumene zastave. Komisarji ocenjujemo, da bi moral dirkač prekiniti hitri krog, oziroma voziti tako počasi, da bi lahko na mestu nesreče ustavil, kljub temu pa je s krogom nadaljeval,” so zapisali v obrazložitvi.

Štirikratni svetovni prvak, ki bi dirko sicer začel z 18. mesta, je prejel kazen izgube petih štartnih mest in treh kazenskih točk, ki so njegove prve v obdobju zadnjih 12 mesecev.