Vettlu je odleglo po uspešnih treningih

Avtor prispevka: , objavljeno 14. marca 2014 .

Sebastian Vettel je dejal, da mu je po prvih dveh prostih treningih odleglo, potem ko je moštvo Red Bull pokazalo boljšo formo.

Moštvo v lasti avstrijskega proizvajalca energijske pijače je na zimskih testiranjih naletelo na številne težave z Renaultovim motorjem, ter pregrevanjem komponent. Toda Vettel in njegov moštveni kolega Daniel Ricciardo sta na petkovih dveh treningih skupaj odpeljala kar 115 krogov. Aktualni prvak je dan končal kot četrti najhitrejši, 0.756 sekunde za najhitrejšim Lewisom Hamiltonom, Ricciardo paje bil šesti.

“Dober začetek. Kar odleglo mi je. V to smo vložili ogromno truda,” je dejal Vettel. “Nihče izmed naju danes ni imel težav. Dirkalnika sta delovala in občutek je dobil dober. Petkovi časi niso veliko vredni, toda bolje je biti bližje vrhu, kot pa njekje zadaj. Kar se tiče hitrosti vemo, da lahko pokažemo ševeč, vendar zaenkrat imam dober občutek.”

Tudi Ricciardo je bil poln optimizma: “Pričakovali smo, da bomo še dlje zadaj. Upam, da se zaostanek ne bo povečal do nedelje. Če bo razmerje ostalo takšno, kot je, znotraj sekunde, je to bolje, kot smo pričakovali preden smo prišli sem.

Ne bom preveč vzhičen, toda danes nam je šlo dobro. Veliko smo se naučili o svojem dirkalniku. Vem, da so se fantje po testiranjih trudili na vso moč, toda nismo pričakovali, da bomo odpeljali toliko krogov. Res smo zelo zelo zadovoljni.

To bo ekipo še dodatno motiviralo in tudi ostalim pokazalo, da smo sposobni prebroditi vse ovire, ki nas še čakajo.”

Foto: Red Bull

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish