Vettlu bo uspel rekordni niz zmag

Avtor prispevka: , objavljeno 15. oktobra 2013 .

 

Lewis Hamilton je prepričan, da bo tekmecu Sebastianu Vettlu letos uspelo izboljšati dolgoletni rekordni niz sedmih zaporednih zmag na dirkah za veliko nagrado.

Vettel je le še korak od osvojitve četrtega zaporednega naslova svetovnega prvaka, zmagal pa je na vseh petih zaporednih dirkah, ki so sledile poletnemu premoru. Nemec mora zdaj zmagati še na naslednjih dveh dirkah, če se želi izenačiti z nizom sedmih zmag, ki sta jih dosegla Alberto Ascari v med sezonama 1952 ter 1953, in Michael Schumacher v sezoni 2004, če pa ju želi premagati, mora slaviti na naslednjih treh dirkah, od štirih, ki dirkače še čakajo v letošnji sezoni.

“Če ne bo imel tehničnih okvar potem mu bo najbrž uspelo,” je dejal Hamilton. “Vsakič se preprosto sprehodi do zmage,” je dodal.

Vettlov šef, Christian Horner pa je bil nekoliko bolj zadržan, čeprav je dominantnost svojega dirkača označil za neverjeten dosežek. “Sebastian je zmagal na prav vseh dirkah po poletnem premoru, kar je neverjeten dosežek. Nihče izmed nas si ni predstavljal, da bo tako uspešen. Ta čas vozi povsem superiorno, toda do konca so še štiri dirke, naš cilj pa je nadaljevati s takšnim tempom na vseh prihodnjih dirkah. Naslednji dve dirki v Indiji in Abu Dabiju bosta povsem drugačen izziv,” je dejal Horner.