Vettel želi hitrejši dirkalnik

Avtor prispevka: , objavljeno 28. decembra 2018 .

Sebastian Vettel je prepričan, da pri Ferrariju prihodnjo sezono potrebujejo hitrejši dirkalnik, če želijo premagati Mercedes in osvojiti oba naslova svetovnih prvakov. Nemec se je letos med dirko nekajkrat zapletel z drugimi dirkači in izgubil precej točk, kar nekaj pa jih je izgubil tudi zaradi taktičnih napak moštva in zaradi neuspešnih izboljšav dirkalnika.

Rdeča dirkalnika sta bila v sezoni 2018 boljša, kot leto prej, toda Vettel meni, da je potreben še en korak naprej. “Potrebujemo močnejši paket,” je povedal. “Letos smo imeli nekaj svojih trenutkov, ko smo bili na dirkah dobri, toda imeli smo tudi nekaj slabih dirk. Nismo bili dovolj hitri in mislim, da je hitrost dirkalnika odločilna. Pogosto nam je manjkalo malce hitrosti. Pridno delamo in imamo potrebno motivacijo za tisti zadnji korak, ki pa nam še vedno manjka.”

Štirikratni svetovni prvak pa je dejal tudi, da so dirkači preveč izpostavljeni, saj za vsakim rezultatom stoji na stotine zaposlenih, ki v tovarni ves čas delajo na dirkalniku. “Ob pogledu na rezultate kvalifikacij ali dirk smo dirkači seveda tisti, ki vozimo dirkalnik in v njem sedimo sami. Ko prečkamo ciljno črto, gledalci vidijo nas, toda v ozadju je veliko ljudi, ki skrbijo za to, da lahko prečkaš ciljno črto. Če svoje delo opravijo zelo, zelo dobro, potem so možnosti, da dirko končaš višje toliko večje.

Ni treba povedati, da je Lewis Hamilton v zadnjih petih letih imel dobro obdobje, oziroma vse od kar je vstopil v formulo ena, če povemo po pravici. Kot moštvo svoje delo opravljajo zelo dobro. Tako moštvo je težko premagati, toda to je naš cilj. Imamo sposobne ljudi in sredstva, tako da gre bolj za to, da iz svojega paketa izvlečemo maksimum. Izboljšati moramo delo v moštvu in pripraviti močnejši paket, ter močnejše moštvo,” je še dodal.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish