Vettel zaradi volana razbil Raikkonenov dirkalnik

Avtor prispevka: , objavljeno 30. avgusta 2018 .

Sebastian Vettel je pojasnil, zakaj je prišlo do rahlega trčenja na demonstracijski vožnji v Milanu, kjer je pri nizki hitrosti v ozkem delu montažne proge zdrsnil iz ovinka in polomil prednje krilce.

Čeprav je bila na Ferrarijevem dirkalniku njegova štartna številka 5, je pravzaprav šlo za dirkalnik moštvenega kolega Kimija Raikkonena, do trka pa je po besedah štirikratnega svetovnega prvaka prišlo, ker je uporabljal tudi Finčev volan, ki ima ročico za sklopko na drugi strani, kot Vettlov.

 

“Opravičil sem se,” je povedal Vettel. “Uporabil sem Kimijev avto in volan, ki ima sklopko na drugi strani. Na to nisem bil pozoren, dokler ni bilo prepozno. V ovinku sem bil prehiter,” je še pojasnil Nemec, čigar volan pa se od Raikkonenovega razlikuje tudi v tem, da ima na zadnji strani še dodatno ročico, katere namen ni znan.

Čeprav je dirkaški konec tedna na Ferrarijevi domači dirki začel bolj klavrno, pa je Vettel po premočni zmagi v Belgiji favorit za zmago tudi v Monzi.

“Ta konec tedna je prav poseben za nas in to čutimo vsi v ekipi,” je dejal. “Upam, da bomo gledalce v Monzi razveselili in vem, da s tem Ferrarijem lahko odpeljemo dobro dirko. Za nas je ta dirka tako pomembna kot prvenstvo. Vem, da so navijači vzhičeni in upam, da bomo skupaj dosegli sanje.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish